ЗАБОЛУВАЊА КОИ СЕ ПРЕНЕСУВАТ ПРЕКУ ХРАНА

Заболувањата кои се пренесуваат преку храна (food borne diseases), всушност настануваат после внесување во организмот на човекот храна која е контаминирана со инфективни или токсични агенси. Предизвикувачи на овие заболувања се инфективни микроорганизми, кои во погодни услови се размножуваат во…

Прочитај Повеќе
Како против топлотниот бран?

Како против топлотниот бран?

СИМНИ ФЛАЕР СО ИНФОРМАЦИИ И ПРЕПОРАКИ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО ПРОТИВ ТОПЛОТНИОТ БРАН СИМНИ ФЛАЕР СО ИНФОРМАЦИИ И ПРЕПОРАКИ ЗА МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ ПРОТИВ ТОПЛОТНИОТ БРАН СИМНИ ФЛАЕР СО ИНФОРМАЦИИ И ПРЕПОРАКИ ЗА РАБОТНИЦИТЕ ПРОТИВ ТОПЛОТНИОТ БРАН СИМНИ ФЛАЕР СО ИНФОРМАЦИИ И ПРЕПОРАКИ…

Прочитај Повеќе