ИНФОРМАЦИЈА за состојбата со мали сипаници во Република Северна Македонија во 2018-2019 година, до 30.05.2019

Во периодот од 24.05 – 30.05.2019, пријавени се вкупно 110 нови случаи на мали сипаници. Од вкупниот број на ново пријавени заболени лица, 34 случаи се од Скопје, а останатите 76 се од 11 други градови во С. Македонија –…

Прочитај Повеќе

ИНФОРМАЦИЈА за состојбата со мали сипаници во Република Северна Македонија во 2018-2019 година, до 09.05.2019

Во периодот од 03-09.05.2019, пријавени се вкупно 110 нови случаи на мали сипаници. Од вкупниот број на ново пријавени заболени лица, 43 случаи се од Скопје, а останатите 67 се од 11 други градови во С. Македонија – Куманово (26),…

Прочитај Повеќе

ИНФОРМАЦИЈА за состојбата со мали сипаници во Република Северна Македонија во 2018-2019 година, 19.04.2019

Во периодот од 13.04-19.04.2019, пријавени се вкупно 121 случај на мали сипаници.   Од вкупниот број на ново пријавени заболени лица, 79 случаи се од Скопје, а останатите 42 се од 8 други градови во Македонија – Тетово (14), Куманово…

Прочитај Повеќе