ДОСЕГА НЕВИДЕН БРОЈ НА МЕДИЦИНСКИ ПЕРСОНАЛ ЗАРАЗЕН СО ЕБОЛА

ДОСЕГА НЕВИДЕН БРОЈ НА МЕДИЦИНСКИ ПЕРСОНАЛ ЗАРАЗЕН СО ЕБОЛА

Епидемија предизвикана од Ебола вирусот во западна Африка е без преседан на многу начини, вклучувајќи го и високиот процент на доктори, медицински сестри и други здравствени работници кои се заболени. До денес, повеќе од 240 здравствени работници ја имаат развиено…

Прочитај Повеќе

ЕБОЛА ВИРУСНА БОЛЕСТ, ЗАПАДНА АФРИКА (28.08.2014)

Податоци за епидемијата од оваа болест до: 28.08.2014 Епидемиологија и надзор Вкупниот број на веројатни и потврдени случаи во тековната епидемија во четирите зафатени земји според соодветните министерства за здравство на Гвинеја, Либерија, Нигерија и Сиера Леоне е 3069, со 1552…

Прочитај Повеќе

ЕБОЛА ВИРУСНА БОЛЕСТ, ЗАПАДНА АФРИКА (27.07.2014)

Податоци за епидемијата од оваа болест до: 27.07.2014 Епидемиологија и надзор Помеѓу 24 и 27 јули 2014 година, пријавени се 122 нови заболени (лабораториски потврдени, веројатни и сомнителни) и 57 смртни случаи во Гвинеја, Либерија, Нигерија и Сиера Леоне. Трендот на…

Прочитај Повеќе