Состојба со COVID-19 во Северна Македонија и светот 13.4.2020

СОСТОЈБА СО COVID-19 ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА – 13.04.2020 Тестирани се вкупно 710 материјали во лабораториите во кои се спроведува молекуларно тестирање за присуство на SARS-CoV-2, од кои позитивни се 54 или 7,6% од тестираните. Потврдените случаи се од 8…

Прочитај Повеќе

Состојба со COVID-19 во Северна Македонија и светот 8.4.2020

СОСТОЈБА СО COVID-19 ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА – 08.04.2020 Пријавени се вкупно 46 нови случаи на COVID-19 од 8 градови. Најголем број од пријавените лице се со место на живеење во Куманово и Скопје, а прв случај е регистриран во…

Прочитај Повеќе