Информации за MERS-CoV

Информации за MERS-CoV

Блиско Источен репираторен синдром – коронавирус (Middle East respiratory syndrome coronavirus, MERS-CoV) e вирусна респираторна инфекција  која за првпат е регистрирана во Саудиска Арабија во 2012 година. Кај луѓето, коронавирусите можат да предизвикаат болести кои според сериозноста се движат од настинка до тежок акутен респираторен…

Прочитај Повеќе