Меѓународен ден на мирот

Меѓународен ден на мирот

Мирот како фактор да го зачуваме здравјето Војните имаaт големо влијание за појава на многу социјално медицински проблеми и за влошување на здравствената состојба на населението, бидејќи здравствената состојба на населението драстично се променува, односно се влошува погодувајќи го населението…

Прочитај Повеќе
12-ти состанок на Надзорниот Комитет на Пан-Европската Програма за транспорт, здравје и животна средина

12-ти состанок на Надзорниот Комитет на Пан-Европската Програма за транспорт, здравје и животна средина

Oд 19-21.11.2014 година во седиштето на СЗО во Женева, Швајцарија се одржа 12-тиот состанок на Надзорниот Комитет на Пан-Европската Програма за транспорт, здравје и животна средина, во организација на Светската здравствена организација за Европа (СЗО) и Економската Комисија за Европа…

Прочитај Повеќе
Светски ден на срцето (29 Септември 2014)

Светски ден на срцето (29 Септември 2014)

Придружете се на светското движење за подобро здравје на срцето… Каде и да живеете, работите, си играте Флаер МК (PDF) Флаер АЛБ (PDF) Состојба со циркулаторни заболувања во Република Македонија 2011-2013 (PDF) Gjendja me sëmundjet e qarkullimit të gjakut ne…

Прочитај Повеќе
ИНФОРМАЦИЈА ЗА ЧЕТВРТ СОСТАНОК НА ВИСОКО НИВО НА ПАН-ЕВРОПСКАТА ПРОГРАМА ЗА ТРАНСПОРТ, ЗДРАВЈЕ И ЖИВОТНА СРЕДИНА

ИНФОРМАЦИЈА ЗА ЧЕТВРТ СОСТАНОК НА ВИСОКО НИВО НА ПАН-ЕВРОПСКАТА ПРОГРАМА ЗА ТРАНСПОРТ, ЗДРАВЈЕ И ЖИВОТНА СРЕДИНА

Во рамките на стручната соработка меѓу Министерството за здравство на Република Македонија и Светската здравствена организација, од една страна и Ј.З.У. Институт за јавно здравје на Република Македонија од друга страна, како Национален соработник во доменот на транспорт, здравје и…

Прочитај Повеќе
АКЦИЈА ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА БРОЈОТ НА ЖЕНИ СО 14 И ПОВЕЌЕ ГОДИНИ КОИ ЌЕ ОДБЕРАТ СВОЈ МАТИЧЕН ГИНЕКОЛОГ ПОД МОТОТО “ИЗБЕРЕТЕ МАТИЧЕН ГИНЕКОЛОГ И СОЧУВАЈТЕ ГО ВАШЕТО СЕКСУАЛНО И РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЈЕ!”

АКЦИЈА ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА БРОЈОТ НА ЖЕНИ СО 14 И ПОВЕЌЕ ГОДИНИ КОИ ЌЕ ОДБЕРАТ СВОЈ МАТИЧЕН ГИНЕКОЛОГ ПОД МОТОТО “ИЗБЕРЕТЕ МАТИЧЕН ГИНЕКОЛОГ И СОЧУВАЈТЕ ГО ВАШЕТО СЕКСУАЛНО И РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЈЕ!”

Согласно Програмата за рана детекција на малигни заболувања во Република Македонија “Сл. весник бр.17/14″ од 28.01.2014 година, потребно е спроведување на Акционен план за реализација на потребата секоја жена во Република Македонија да има матичен гинеколог подготвен од Институтот за…

Прочитај Повеќе