ЕБОЛА ВИРУСНА БОЛЕСТ, ЗАПАДНА АФРИКА (27.07.2014)

Податоци за епидемијата од оваа болест до: 27.07.2014 Епидемиологија и надзор Помеѓу 24 и 27 јули 2014 година, пријавени се 122 нови заболени (лабораториски потврдени, веројатни и сомнителни) и 57 смртни случаи во Гвинеја, Либерија, Нигерија и Сиера Леоне. Трендот на…

Прочитај Повеќе