Кампања под мотото “Направи го твоето соседство портокалово”  во тек на 16 денови активизам, почнувајќи од   25 Ноември- Светскиот ден за елиминирање на насилството врз жените

Кампања под мотото “Направи го твоето соседство портокалово” во тек на 16 денови активизам, почнувајќи од  25 Ноември- Светскиот ден за елиминирање на насилството врз жените

Насилството врз жените е термин кој се однесува на сите акти на насилство што примарно или исклучиво се извршени врз жени. Генералното собрание на Обединетите Нации го дефинира овој термин како “било каков чин на родово насилство кој сигурно или…

Прочитај Повеќе