СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2019/2020  (48-ма недела, до 01.12.2019)  

Неделни податоци Во текот на 48-ма недела од 2019 година (25.11.2019 – 01.12.2019), пријавени се 109 (I=5,3/100.000) случаи со заболувања слични на грип, што е зголемување за 32,9% во споредба со минатата недела (n=82). Оваа недела, во вирусолошката лабораторија на…

Прочитај Повеќе

СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2019/2020  (45 недела, до 10.11.2019)  

Неделни податоци Во текот на 45-та недела од 2019 година (од 04.11.2019 – 10.11.2019), пријавени се 39 (I=1,9/100.000) случаи со заболувања слични на грип, што е зголемување за 10 во споредба со минатата недела (n=29). Оваа недела, во вирусолошката лабораторија…

Прочитај Повеќе

СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2019/2020 (41 недела, до 13.10.2019)

Во текот на 41-ва недела од 2019 година (од 07.10.2019 – 13.10.2019), во Република Северна Македонија пријавени се 13 (I=0,6/100.000) нови случаи на групни пријави за заболени од грип/заболувања слични на грип. Регистрирано е зголемување на бројот на заболени во…

Прочитај Повеќе

Видео: Расте бројот на починати од грип, пет нови случаи за една недела – досега починаа 28 лица

Тема: Расте бројот на починати од грип, пет нови случаи за една недела – досега починаа 28 лица Извор: Сител Тв, 5 април 2019 прим. д-р Гордана Кузмановска

Прочитај Повеќе