Кога природата повикува


..
ни требаaт тоалети.  Но милијарди луѓе немаат тоалет.


Ова значи дека човечките фекалии, во огромна мера, не се третирани и ја 
загадуваат водата и почвата. Ние ја претвораме нашата околина во отворена канализација. Треба да се градат тоалети и санитарни системи кои работат во хармонија со екосистемите.


892 МИЛИОНИ  луѓе практикуваат дефекација на отворено.

1.8 МИЛИЈАРДИ луѓе пијат вода која е загадена со фекалии.

4.5 МИЛИЈАРДИ луѓе немаат безбедни тоалети.

 

Светскиот ден на тоалетот кој се одбележува на 19 ноември е за решенија базирани на природата на нашите потреби за санитација.

Кога природата повикува, мораме да слушаме и да делуваме !

 

Преземи постер во .JPG формат

Преземи постер во .PDF формат