Sipas të dhënave të fundit të publikuara nga OBSH, deri më 13.03.2020:

Numri i rasteve të konfirmuara në rrafsh global – 113.702 (4.125 raste të reja)

Numri i rasteve të vdekjes në mbarë botën – 4.012 (203 të reja)

 

Kinë

Numri i rasteve të konfirmuara – 80.924 (20 raste të reja)

Numri i rasteve të vdekjes – 3.140 (17 raste të reja)

 

Vende të tjera

Numri i rasteve të konfirmuara – 32.778 (4.105 raste të reja)

Numri i vendeve të prekura – 109 (5 të reja)

Numri i rasteve të vdekjes – 872 (186 raste të reja)

 

 

Republika e Maqedonisë së Veriut

Numri i rasteve të konfirmuara –7 (4 të importuara dhe 3 me përhapje lokale)

Numri i ditëve nga rasti i fundit i konfirmuar – 2

Vlerësimi i rrezikut nga OBSH-ja

Kinë – shumë i lartë

Nivel rajonal – shumë i lartë

Nivel global – shumë i lartë

 

Tabela – shtete dhe territore me raste të regjistruara të sëmundjes dhe raste të regjistruara të vdekjes nga COVID-19 deri më 10.03.2020

Burimi: OBSH 

 

Vendi që raporton Numri përgjithshëm i rasteve të konfirmuara Raste të reja të konfirmuara Numri i përgjithshëm i rasteve të vdekjes Raste të reja të vdekjes Lloji i përhapjes Niveli i rrezikut
Kina 80924 20 3140 17 Përhapje lokale I lartë
Italia 9172 1797 463 97 Përhapje lokale I lartë
Korea e jugut 7513 121 54 3 Përhapje lokale I lartë
Irani 7161 595 237 43 Përhapje lokale I lartë
Franca 1402 435 30 11 Përhapje lokale I lartë
Gjermania 1139 27 2 2 Përhapje lokale I lartë
Spanja 1024 435 28 18 Përhapje lokale I lartë
Japonia 514 26 9 2 Përhapje lokale Mesatar
SHBA 472 259 19 8 Përhapje lokale Mesatar
Zvicra 332 0 2 0 Përhapje lokale Mesatar
Britania e Madhe 323 46 3 1 Përhapje lokale Mesatar
Holanda 321 56 3 0 Përhapje lokale Mesatar
Suedia 248 45 0 0 Përhapje lokale Mesatar
Belgjika 239 39 0 0 Përhapje lokale Mesatar
Norvegjia 192 23 0 0 Përhapje lokale Mesatar
Singapori 160 10 0 0 Përhapje lokale Mesatar
Austria 131 19 0 0 Përhapje lokale Mesatar
Malejzia 117 24 0 0 Përhapje lokale Mesatar
Bahreini 109 30 0 0 Përhapje lokale Mesatar
Australia 92 15 3 0 Përhapje lokale Mesatar
Danimarka 90 54 0 0 Përhapje lokale Mesatar
Kanadaja 77 15 0 0 Përhapje lokale Mesatar
Greqia 73 0 0 0 Përhapje lokale Mesatar
Kuvajti 65 1 0 0 Raste të importuara Mesatar
Iraku 61 1 6 0 Përhapje lokale Mesatar
Egjipti 59 4 1 0 Përhapje lokale Mesatar
Emiratet e Bashkuara Arabe 59 14 0 0 Përhapje lokale Mesatar
Islanda 55 0 0 0 Përhapje lokale Mesatar
Tajlanda 53 3 1 0 Përhapje lokale Mesatar
San Marino 49 12 2 1 Përhapje lokale I ulët
India 44 1 0 0 Përhapje lokale I ulët
Libani 41 9 0 0 Përhapje lokale I ulët
Finlanda 40 10 0 0 Përhapje lokale I ulët
Izraeli 39 0 0 0 Përhapje lokale I ulët
Çekia 38 6 0 0 Përhapje lokale I ulët
Filipine 33 23 1 0 Përhapje lokale I ulët
Vietnami 31 1 0 0 Përhapje lokale I ulët
Portugalia 30 0 0 0 Përhapje lokale I ulët
Palestina 26 7 0 0 Përhapje lokale I ulët
Brazili 25 0 0 0 Përhapje lokale I ulët
Irlanda 24 3 0 0 Përhapje lokale I ulët
Sllovenia 23 7 0 0 Përhapje lokale I ulët
Algjeria 20 0 0 0 Përhapje lokale I ulët
Indonezia 19 13 0 0 Përhapje lokale I ulët
Omani 18 2 0 0 Raste të importuara I ulët
Katari 18 3 0 0 Raste të importuara I ulët
Polonia 16 5 0 0 Raste të importuara I ulët
Pakistani 16 10 0 0 Përhapje lokale I ulët
Romania 15 0 0 0 Përhapje lokale I ulët
Arabia Saudite 15 0 0 0 Raste të importuara I ulët
Ekuadori 15 0 0 0 Përhapje lokale I ulët
Gjeorgjia 15 2 0 0 Raste të importuara I ulët
Kili 13 3 0 0 Përhapje lokale I ulët
Argjentina 12 0 1 0 Raste të importuara I ulët
Kroacia 12 1 0 0 Përhapje lokale I ulët
Estonia 10 0 0 0 Raste të importuara I ulët
Azerbajxhani 9 0 0 0 Raste të importuara I ulët
Hungaria 9 0 0 0 Përhapje lokale I ulët
Kostarika 9 0 0 0 Përhapje lokale I ulët
Peru 9 3 0 0 Përhapje lokale I ulët
Rusia 7 0 0 0 Raste të importuara I ulët
Meksika 7 0 0 0 Raste të importuara I ulët
Sllovakia 7 2 0 0 Përhapje lokale I ulët
Maqedonia e Veriut 7 4 0 0 Raste të importuara I ulët
Afrika e Jugut 7 4 0 0 Raste të importuara I ulët
Bjellorusia 6 0 0 0 Përhapje lokale I ulët
Letonia 6 3 0 0 Raste të importuara I ulët
Zelanda e Re 5 0 0 0 Përhapje lokale I ulët
Guajana e Francës 5 0 0 0 Raste të importuara I ulët
Luksemburgu 5 3 0 0 Raste të importuara I ulët
Republika Domenikane 5 4 0 0 Raste të importuara I ulët
Bullgaria 4 0 0 0 Përhapje lokale I ulët
Maldive 4 0 0 0 Përhapje lokale I ulët
Afganistani 4 0 0 0 Raste të importuara I ulët
Senegali 4 0 0 0 Raste të importuara I ulët
Malta 4 1 0 0 Raste të importuara I ulët
Banglladeshi 3 0 0 0 Përhapje lokale I ulët
Kolumbia 3 2 0 0 Raste të importuara I ulët
Kamboxhiа 2 0 0 0 Përhapje lokale I ulët
Shqipëria 2 0 0 0 Raste të importuara I ulët
Bosnja dhe Hercegovina 2 0 0 0 Përhapje lokale I ulët
Qipro 2 2 0 0 Raste të importuara I ulët
Ishijt Faro 2 0 0 0 Raste të importuara I ulët
Maroko 2 0 0 0 Raste të importuara I ulët
Tunizia 2 0 0 0 Raste të importuara I ulët
Martiniku 2 0 0 0 Raste të importuara I ulët
San Martini 2 0 0 0 Nën hulumtim I ulët
Kameruni 2 0 0 0 Përhapje lokale I ulët
Nigeria 2 0 0 0 Raste të importuara I ulët
Brunei 1 1 0 0 Raste të importuara I ulët
Mongolia 1 1 0 0 Raste të importuara I ulët
Andorra 1 0 0 0 Raste të importuara I ulët
Armenia 1 0 0 0 Raste të importuara I ulët
Vatikani 1 0 0 0 Nën hulumtim I ulët
Lihtenshtajni 1 0 0 0 Raste të importuara I ulët
Lituania 1 0 0 0 Raste të importuara I ulët
Monako 1 0 0 0 Nën hulumtim I ulët
Moldavia 1 0 0 0 Raste të importuara I ulët
Serbia 1 0 0 0 Nën hulumtim I ulët
Ukraina 1 0 0 0 Raste të importuara I ulët
Gjibraltari 1 0 0 0 Nën hulumtim I ulët
Gernzi 1 1 0 0 Raste të importuara I ulët
Butani 1 0 0 0 Raste të importuara I ulët
Nepali 1 0 0 0 Raste të importuara I ulët
Sri Lanka 1 0 0 0 Raste të importuara I ulët
Јordania 1 0 0 0 Raste të importuara I ulët
Panamaja 1 1 0 0 Raste të importuara I ulët
Paraguaji 1 0 0 0 Raste të importuara I ulët
San Bartolomeu 1 0 0 0 Nën hulumtim I ulët
Тogo 1 0 0 0 Raste të importuara I ulët

 

UDHËZIME DHE REKOMANDIME PËR POPULLATËN

http://www.iph.mk/sq/covid-19-si-ta-mbroni-veten/

  • Trajtimi shtëpiak i rasteve të dyshimta

http://www.iph.mk/sq/udhezues-per-mjekim-shtepiak-te-pacienteve-te-dyshuar-per-infeksion-me-2019-ncov/

  • Udhëzime për punonjësit shëndetësor

http://www.iph.mk/sq/rekomandime-per-punonjesit-shendetesor-paisjet-per-mbrojtje-personale/

 

Informacion për popullatën

Nëse keni pyetje të tjera në lidhje me sëmundjen, mund të kontaktoni numrat e telefonave në vazhdim:

QSHP  Manastir                         071 261 330

QSHP  Veles                           071 219 278

NJR Gjevgjeli                     078 545 444

QSHP  Koçan                        071 373 913

QSHP  Kumanovë                   070 215 851

QSHP  Ohër                          070 723 029

QSHP  Prilep                       076 475 747

QSHP  Shkup                         071 289 614

QSHP  Strumicë                   072 235 543

QSHP  Tetovë                         075 240 464

NJR Gostivar                       076 365 161

QSHP  Shtip                            078 365 613

ISHP  Shkup                         078 387 194

SHSH Alo Doktor              02/15 123