Директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство, Зоран Атанасов и д-р Жарко Караџовски, епидемиолог во Институтот за јавно здравје денеска на прес-конференција во Владата на Република Македонија информираа за превентивните активности коишто се преземаат за да се спречи натамошното размножување на азискиот тигрест комарец којшто е присутен на територијата на неколку градови во Македонија, како и во Скопје.

Извор: http://vlada.mk/node/15541

 

Прим. д-р. Жарко Караџовски, спец. епидемиолог, ИЈЗ

Зоран Атанасов, директор на АХВ