ПОДАТОЦИ ЗА COVID-19 ЗА 1.10.2020-PDF

 

 

  Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 552 119 0 0 552 119 22%
2 ЦЈЗ Скопје 63 11 0 0 63 11 17%
3 Авицена 333 26 0 0 333 26 8%
4 Биотек 138 11 0 0 138 11 8%
5 Жан Митрев Клиника 165 12 0 0 165 12 7%
6 Систина 156 12 0 0 156 12 8%
7 Лаор 40 1 0 0 40 1 3%
8 МАНУ 113 20 0 0 113 20 18%
9 Судска медицина 15 0 0 0 15 0 0%
10 ЦЈЗ Битола 74 9 0 0 74 9 12%
11 КИБФС 4 2 0 0 4 2 50%
12 ГАК 14 0 0 0 14 0 0%
13 Синлаб 27 2 0 0 27 2 7%
14 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1694 225 0 0 1694 225 13%

 

*кратенки: кум.-кумулативно, вк.-вкупно, KИ-Кумулативна инциденца, н.-нови

Рб. ЦЈЗ/ПЕ Заболени (н) Умрени (н) Оздравени (н) Заболени (вк) КИ Умрени (вк) Морталитет (кум) Леталитет (кум) Оздравени (вк) Активни случаи (вк)
1 Скопје 96 3 33 7195 1164,9 270 43,7 3,8% 6091 834
2 Куманово 8 10 1785 1251,0 71 49,8 4,0% 1532 182
3 Дебар 287 1034,0 15 54,0 5,2% 240 32
4 Штип 7 2 1269 2409,2 28 53,2 2,2% 1185 56
5 Прилеп 8 1 5 697 731,2 41 43,0 5,9% 530 126
6 Тетово 15 1 13 1470 735,9 90 45,1 6,1% 1230 150
7 Струга 3 676 996,3 61 89,9 9,0% 570 45
8 Велес 5 2 335 505,6 16 24,1 4,8% 283 36
9 Битола 8 1 3 322 315,9 9 8,8 2,8% 242 71
10 Охрид 2 432 769,9 20 35,6 4,6% 377 35
11 Кавадарци 6 1 247 574,0 2 4,6 0,8% 198 47
12 Гостивар 2 5 938 783,2 51 42,6 5,4% 804 83
13 Гевгелија** 1 130 378,0 0 0,0 0,0% 88 42
14 Струмица 11 272 287,2 13 13,7 4,8% 92 167
15 Крива Паланка 7 1 120 501,7 4 16,7 3,3% 82 34
16 Радовиш 1 90 276,0 4 12,3 4,4% 60 26
17 Крушево 20 209,9 2 21,0 10,0% 17 1
18 Кочани 17 6 392 817,2 8 16,7 2,0% 212 172
19 Пробиштип 3 116 758,1 0 0,0 0,0% 96 20
20 Демир Хисар 61 728,2 2 23,9 3,3% 57 2
21 Македонски Брод 1 93 830,6 5 44,7 5,4% 81 7
22 Пехчево 1 45 901,3 0 0,0 0,0% 41 4
23 Берово 10 1 114 876,7 2 15,4 1,8% 73 39
24 Валандово 3 39 329,1 0 0,0 0,0% 13 26
25 Виница 1 1 117 602,3 4 20,6 3,4% 85 28
26 Делчево*** 2 165 686,3 7 29,1 4,2% 76 82
27 Кратово 1 26 271,7 0 0,0 0,0% 24 2
28 Свети Николе 6 3 359 1750,2 2 9,8 0,6% 311 46
29 Кичево 4 2 332 580,9 15 26,2 4,5% 281 36
30 Ресен 4 164 1002,9 5 30,6 3,0% 148 11
31 Неготино* 55 234,4 2 8,5 3,6% 45 8
Вкупно 225 6 96 18363 887,5 749 36,2 4,1% 15164 2450
*12 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**8 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 17 од Богданци
***35 случаи се од Македонска Каменица

 

Вкупно направени тестови во РСМ

Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 191821 18363 4982 24 186839 18339
1 ИЈЗ – Вирусологија 80255 9875 3226 22 77029 9853
2 ЦЈЗ Скопје 2999 368 0 0 2999 368
3 Авицена 19745 1426 0 0 19745 1426
4 Биотек 18945 936 0 0 18945 936
5 Жан Митрев Клиника 24838 1628 0 0 24838 1628
6 Систина 19967 977 0 0 19967 977
7 Лаор 2043 107 0 0 2043 107
8 МАНУ 13839 2183 1756 2 12083 2181
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 722 9 0 0 722 9
11 ЦЈЗ Битола 4973 582 0 0 4973 582
12 КИБФС 998 126 0 0 998 126
13 ГАК 1091 37 0 0 1091 37
14 Синлаб 644 21 0 0 644 21
15 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7

 

 

Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје

image