Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 31.7.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 729 80 0 0 729 80 11%
2 ЦЈЗ Скопје 24 1 0 0 24 1 4%
3 Авицена 168 8 0 0 168 8 5%
4 Биотек 146 7 0 0 146 7 5%
5 Жан Митрев Клиника 226 17 0 0 226 17 8%
6 Систина 171 7 0 0 171 7 4%
8 МАНУ 83 8 0 0 83 8 10%
9 Судска медицина 2 0 0 0 2 0 0%
10 ЦЈЗ Битола 53 7 0 0 53 7 13%
11 КИБФС 14 3 0 0 14 3 21%
12 ГАК 5 0 0 0 5 0 0%
13 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1621 138 0 0 1621 138 9%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 31.7.2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје*** 47 2 105 4856 786,2 204 33,0 4,2% 3226 1426
2 Куманово 17 1066 747,1 52 36,4 4,9% 751 263
3 Дебар 10 1 205 738,6 7 25,2 3,4% 81 117
4 Штип 16 1 9 836 1587,2 14 26,6 1,7% 391 431
5 Прилеп 2 2 333 349,4 24 25,2 7,2% 256 53
6 Тетово 2 4 1045 523,1 73 36,5 7,0% 747 225
7 Струга 449 661,7 44 64,8 9,8% 210 195
8 Велес 5 1 225 339,6 13 19,6 5,8% 190 22
9 Битола 5 1 5 142 139,3 4 3,9 2,8% 67 71
10 Охрид 2 274 488,3 7 12,5 2,6% 181 86
11 Кавадарци 1 61 141,7 1 2,3 1,6% 16 44
12 Гостивар 10 1 450 375,7 24 20,0 5,3% 157 269
13 Гевгелија** 22 64,0 0 0,0 0,0% 11 11
14 Струмица 36 38,0 3 3,2 8,3% 13 20
15 Крива Паланка 1 25 104,5 0 0,0 0,0% 14 11
16 Радовиш 29 88,9 1 3,1 3,4% 5 23
17 Крушево 16 167,9 2 21,0 12,5% 5 9
18 Кочани 5 4 104 216,8 4 8,3 3,8% 76 24
19 Пробиштип 1 1 53 346,4 0 0,0 0,0% 33 20
20 Демир Хисар 1 2 32 382,0 0 0,0 0,0% 6 26
21 Македонски Брод 6 1 26 232,2 1 8,9 3,8% 4 21
22 Пехчево 6 120,2 0 0,0 0,0% 6 0
23 Берово 1 5 38,5 1 7,7 20,0% 3 1
24 Валандово 6 50,6 0 0,0 0,0% 6 0
25 Виница 2 16 82,4 0 0,0 0,0% 4 12
26 Делчево**** 5 20,8 1 4,2 20,0% 0 4
27 Кратово 1 14 146,3 0 0,0 0,0% 6 8
28 Свети Николе 222 1082,3 0 0,0 0,0% 47 175
29 Кичево 3 1 7 160 280,0 8 14,0 5,0% 55 97
30 Ресен*** 1 2 147 899,0 4 24,5 2,7% 112 31
31 Неготино* 25 106,5 1 4,3 4,0% 19 5
Вкупно 138 7 144 10891 524,2 493 23,7 4,5% 6698 3700
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**7 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 3 од Богданци и еден е странски државјанин
***6 пријавени случаи се странски државјани моментално хоспитализирани во Скопје и 1 во КБ Битола кој престојувал во Ресен
****4 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 103938 10891 4982 24 98956 10867
1 ИЈЗ – Вирусологија 50914 6064 3226 22 47688 6042
2 ЦЈЗ Скопје 1321 181 0 0 1321 181
3 Авицена 7306 869 0 0 7306 869
4 Биотек 8466 476 0 0 8466 476
5 Жан Митрев Клиника 14199 1070 0 0 14199 1070
6 Систина 9227 521 0 0 9227 521
7 Лаор 124 25 0 0 124 25
8 МАНУ 9013 1310 1756 2 7257 1308
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 306 7 0 0 306 7
11 ЦЈЗ Битола 1548 230 0 0 1548 230
12 КИБФС 469 40 0 0 469 40
13 ГАК 284 11 0 0 284 11
14 Лаборатории од странство 6 6 0 0 6 6
Дистрибуција на заболени по општини во Скопје
image.png